Contact us Close

Institute of Applied Technology (IAT) UAE

The Institute of Applied Technology (IAT) located in Fathima College of Health & Science Mafraq Abu Dhabi and Al Ain needed a student centre which inspired the next generation by combining practical and intelligent design with incredible, eye-catching aesthetics, most notably in the commercial furniture specified. The space was designed to be functional enough to provide students and staff with everything they need to focus and study whilst fostering their creativity with the innovative and vibrant nature of the fit-out.

Download Case Study
Connection IAT case study Rollie Rooms Omni Centro

Gemaco Interiors completed the design and build project for both locations (Abu Dhabi & Al Ain), inspired by the new-age ‘Google-style’ workplaces which have become increasingly popular in recent times. The result is a lively and colourful space, where students want to be, ideal for study, collaboration or simply relaxing and hanging out. Multiple Connection products were specified in the build, including Rooms, Rollie chairs and Centro tables and stools.

The result is a lively and colourful space, where students want to be, ideal for study, collaboration or simply relaxing and hanging out.

Connection IAT Rooms

The presence of biophilia within the space is perhaps its most striking feature, both for aesthetic and overall wellbeing. The feeling and importance of being outdoors is prevalent throughout the space, and this feeling is one that has shown to positively influence both productivity and happiness.

Connection IAT Rollie chair Omni table

Rollie chairs were dotted throughout the space, mostly alongside the Omni coffee table to create areas for relaxation for the students. The Rollie chairs were dual upholstered with a bold yellow seat to mirror the bright and eclectic space, alongside a more neutral cream back. The contemporary wooden broomstick base, paired with the matching Omni table adds to the more natural feel of the workspace thanks to the beautiful wood finishes.

Connection IAT case study Rooms and Centro poseur table

A key and prominent feature of the space are the multiple Rooms, specified to create secluded areas for individual or collaborative work, breakout or just a quieter area to relax. This configuration of Rooms is able to retain a light and airy feel with two of the walls remaining open and exposing the occupier to the rest of the space, all the while remaining enclosed and retaining some privacy. The poseur height Centro table encourages occupants to mingle together, whether that be standing or seated on the matching Centro stools.